Comment

Sådan får du mere liv I dine portrætbilleder

Nu vil jeg give dig nogle tips til hvordan du kan få mere liv i dine billeder.

Min erfaring som professionel portrætfotograf er at det altid giver bedre billeder, når der er  action og bevægelse i billederne.

Typisk kan familiebileder  blive en smule kedelige, hvis man bare siger "stil jer lige sammen og smil til mig.

Nedenfor er der to billeder af den skønne Panduro-familie. I det første billede blev der sagt "smil til mig" I det andet lavede vi en gang kluddermor. Jeg ved godt hvad for et jeg bedst kan lide, og det var familien heller ikke selv i tvivl om.

familieportræt med grin

Det samme er tilfældet her. I det første billede sad familien tæt sammen fra starten, mens børnene i det andet billede skulle løbe hen og give deres mor og far et stort knus.

fotograf familie naturlig
familie foto nordjylland

Og det samme her. Kan du gætte hvad jeg sagde her? Nemlig. Her skulle børnene blive liggende og de voksne skulle løbe over og lægge sig oven på dem. Det gav skrig, grin og et super godt billede.

Generelt tror jeg at man gerne vil mindes ens familie som man virkelig er, og man vil gerne mindes de skønne knus og de dejlige grin.

Prøve det selv næste gang du skal fotografere din familie. Sæt en af forældrene på jorden og bed ungerne løbe hen og give et stort knus. Og hvis I mangler en til at holde kameraet, så I alle sammen kan være på billedet, kan I jo altid kontakte mig :-)

Jeg håber du kan bruge rådene.

Hilsen Christian

Comment

5 tips til tidsplanen til jeres bryllup

Comment

5 tips til tidsplanen til jeres bryllup

En af de vigtigste ting at overveje til jeres bryllup er jeres tidsplan.

Hvordan når I alle de skønne ting har planlagt uden det bliver en dag med stress for jer?

Lad mig give jer mine bedste råd og et par tommelfingerregler til hvor lang tid de forskellige dele af et bryllup typisk tager.

Lad os starte fra vielsen.

En normal vielse tager ca. 35-45 min. Efter vielsen vil der ca. være lykkeønskninger, riskast m.m. i 15-20 min. Så I skal regne med at I er klar til at tage fra kirken ca. 1 time efter vielsen starter.

Herefter tænker mange, at det er en god ide at tage portrætbilleder. Men hvad så med jeres gæster. De er kaffetørstige og måske også sultne. Jeg vil derfor istedet anbefale at I skærer kagen og venter med jeres portrætfotografering.

Råd nr. 1

Mit første gode råd er derfor at skære bryllupskage og sætte gang i receptionen inden I får taget jeres portrætbilleder. Så er jeres gæster underholdt, mens I har tid til at få taget nogle flotte portrætbilleder.

2U0A9667.jpg

Angående jeres portrætbilleder, så er her et par ting I skal overveje.

Er det nødvendigt at køre langt for at tage jeres portrætbilleder? Typisk kan man nemlig altid finde rigtig fine steder til jeres billeder lige i nærheden. Jeg har taget de mest fantastiske billeder lige op af en grim parkeringsplads.Så længe, der er en flot baggrund, noget flot lys og jeres kærlighed, så behøver man ikke køre langt. Det handler jo allermest om at I har tid med jeres gæster. Generelt skal I regne med minimum 45 min til jeres portrætbilleder. Man skal jo lige igang, og det er godt at få så meget variation i billederne som muligt - især hvis I planlægger at få lavet et flot album med jeres billeder. 

Råd nr. 2

Mit andet gode råd er derfor, at se om I kan finde et sted til jeres portrætbilleder tæt på receptionen, så I ikke skal bruge tid på kørsel og kan hurtigt komme tilbage til jeres gæster.

bryllupsfotograf aalborg

Efter receptionen er det næste, der typisk vil ske til jeres bryllup, at I skal have velkomstdrink og gå til bords. Ønsker I et fællesbillede er det et godt tidspunkt at få det taget lige inden gæsterne går til bords. Så er alle alligevel samlet, og det er nemt hurtigt at få taget et flot billede med alle gæsterne på.

Råd nr. 3

Mit tredje gode råd er derfor at få taget jeres fællesbillede lige inden I går til bords, hvor alle gæsterne alligevel er samlet.

IMG_0291.jpg

Typisk vil I være klar til at gå til bords kl. 18. Og nu afhænger tidsplanen i høj grad af jeres toastmaster. Toastmasteren vil nu styre alle indslagene og koordinere pauser m.v. En forventningsafstemning med jeres toastmaster er dog altid en god ide. Hvor mange indslag ønsker I til jeres bryllup? Hvor stram skal tidsplanen være?

Jeg ved det kan være rigtig svært, for der er tit mange der gerne vil holde taler, lave indslag m.v. Det er dog vigtigt I overvejer om det måske vil være bedre at skrue en smule ned for antallet af indslag, og istedet fokusere på, at der også er god tid til at bare at holde fest og få snakket sammen.

Råd nr. 4

Mit fjerde råd er derfor at lave en forventningsafstemning med jeres toastmaster og følge jeres mavefornemmelse ift. hvor mange indslag I synes er passende i løbet af aftenen. 

bryllup utzon aalborg

I bør også overveje om I vil have taget et enkelt billede udenfor i løbet af aftenen. Lyset er typisk rigtig flot i skumringen og man kan få nogle flotte dramatiske billeder. Samtidig er det også rart lige at få en pause fra middagen, hvor det bare i 5 min er jer sammen. Tag jer lige tid til at trække vejret og give hinanden et stort kys.

Råd nr. 5

Mit femte råd er derfor at prioritere et par hurtige billeder udenfor inden solen går helt ned. Det kan blive super flotte billeder til jeres album.

bryllup solnedgang

Så kom vi igennem mine erfaringer og gode råd til planlægningen af jeres bryllup og hvordan I bedst sikrer jer en tidsplan, der passer til jeres fest og jeres ønsker.

Hvis du har spørgsmål eller vil have flere gode råd, så er du meget velkommen til at skrive til mig.

 

Med venlig hilsen

Christian Thellufsen


Comment

Sådan får I naturlige portrætbilleder til jeres bryllup

Comment

Sådan får I naturlige portrætbilleder til jeres bryllup

En af de ting næsten alle brudepar nævner for mig er: "Når vi skal have portrætbilleder, vil vi have naturlige billeder. Vi er ikke til de der opstillede billeder." Så klapper jeg altid i mine hænder. For det er jeg nemlig heller ikke!

Jeg elsker istedet de der billeder, hvor I griner, fjoller og giver hinanden de der helt specielle blikke fylde af ømhed og kærlighed.

Og hvad er så den hemmelige formel til det, og hvordan sikrer I at I opnår det med den fotograf I vælger?

Min erfaring er at der typisk skal tre ting til for at det lykkes rigtig godt:

  1. Kemi

  2. Erfaring 

  3. God tid

Kemi
Lad os være ærlige. Det kan være ret grænseoverskridende at udtrykke jeres dybeste følelser sammen med en person (fotografen), som I jo egentlig ikke rigtig kender. Det er derfor utrolig vigtigt at I oplever en god kemi med jeres fotograf. Og hvad er det så? Personligt kender jeg ihvertfald den der følelse af tillid til at man tør åbne sig en smule over for hinanden, at man kan grine sammen og bare er trygge i hinandens selskab.

bryllup hammer bakker

Erfaring 
En ting er at man svinger sammen, men det handler jo i bund og grund om de gode billeder, og her kommer erfaringen ind. I børvælge en fotograf, der har en vis erfaring. Erfaring til at guide jer til de gode billeder. For ingen er os er jo modeller. Vi har som oftest brug for lidt hjælp. Min erfaring er fx at det er rigtig godt at give jer små opgaver igennem fotograferingen. Fx giver det altid god billeder hvis I lige får lov til stå og hviske de tre ting I elsker allermest ved jeres partner. Eller lige øve bryllupsvalsen. Eller hviske I øret med den mest sexede stemme hvad I fik til morgenmad. Det gør det hele sjovt og giver smadder gode billeder, hvor I naturligt har det dejligt sammen. 

bryllupsfotograf aalborg billig


God tid
OK,jeg ved det. Der er aldrig god tid til et bryllup. Men man kan ikke forvente skønne naturlige portrætbilleder hvis man kun har 10 min til fotograferingen. Som sagt er ingen af os professionelle modeller, så det tager lige lidt tid at komme igang og komme ind i rytmen. Min erfaring er at på 45 min kan man nå at få rigtig mange gode billeder. 

brudekjole aalborg


Så hvis jeg skal summe op, så opnår I de bedste naturlige portrætbilleder ved at fokusere på kemi, erfaring og jeres tidsplan, når I sammen med jeres fotograf diskuterer hvordan I ønsker jeres portrætfotografering til jeres bryllup.

Comment

Comment

10 tips til bedre familiebilleder med din mobiltelefon

Læs mine 10 bedste tips til at tage bedre familiebilleder med din mobiltelefon

Du er nemlig sikkert lige som mig. Du føler dig lidt nøgen uden din mobiltelefon (suk...). Men det gode ved at du altid har din telefon med dig, er jo også at du altid har et godt kamera med dig!

Særligt når skal have taget alle de gode familiebilleder. For er der noget bedre at kunne se tilbage på en masse gode  billeder af børnene da de var mindre? Ihvertfald ikke hjemme hos os!

Du oplever dog måske at dine billeder ikke altid bliver helt gode?

Så har jeg et par råd til hvordan du nemt og hurtigt kan forbedre kvaliteten af dine mobilbilleder.

 1. Brug ekstra lys

Mobil-kameraer fungerer bare ikke godt i svagt lys. Så brug i stedet ekstra lys (naturligt er bedst, men kunstigt, fx en lampe, kan også fungere). Drej fx lidt på dine børn, så lyset skinner på dem eller flyt dem til et lysere område. Dette vil gøre dine billeder så klare som muligt, og hjælpe dig med at undgå at bruge din flash (se næste tip for mere om dette).

Den type lys du vælger har også stor betydning for stemningen i dine billeder. En overskyet, mørk dag, kan give lidt dystre billeder, mens solskinslys kan give mere glade billeder. Lyse, der kommer gennem et gardin, eller lyset i åben dør også have en flot virkning virkning. Tiden kort efter solopgang og kort før solnedgang (kaldet den gyldne time) er en anden perfekt tid til at tage smukke, varme billeder med en tredimensionel fornemmelse.

 2. Din blitz er forfærdelig!

Blitz er ikke din ven! LED-flashen på din smartphone skaber hårdt og ujævn lys, der gør dine billeder flad. Så, hvor det er muligt, benyt det tilgængeligt lys ved at flytte dine børn eller dreje dem mod lyset.

Hvis du absolut skal bruge din flash, kan du blødgøre lyset ved at holde et stykke papir (eller et serviet) over blitzen. Det lyder måske dumt, men det virker virkelig!

 3. Gør billederne simple

Det er nemt at bare hente din smartphone og tage et billede af dine børn. Men et ellers godt billede kan ødelægges af rodet baggrund eller en gren i baggrund, der ser ud som om den stikker ud af hovedet: Hold billeder rene og enkle ved enten at fotografere dine børn mod en simpel baggrund eller - hvis du ikke kan flytte dem - flytte rundt på scenen, indtil du finder en vinkel, der giver dig et mindre rodet billede.

4. Kom ned i øjenhøjde

Løfter du bare din telefon op omkring din øjenhøjde, peger den mod dit motiv og klik? De fleste mennesker gør. De billeder, du får ved hjælp af denne metode, passer til dine øjne, men det vi ser hver dag kan være lidt kedeligt. Det er nemt at oprette flere spændende og dynamiske billeder af dine børn ved at vælge andre udsigtspunkter at skyde fra.

Det bedste udgangspunkt er faktisk at tage billeder af dine børn i deres højde eller lavere. Så kravl, knæl eller endda lig ned. Kom i deres niveau og se verden fra deres synspunkt. Du får meget pænere og mere visuelt interessante billeder.

Alternativt stå op højt. Stå over dit barn og få dem til at kigge op på dig. Eller klatr op på en stol, bænk eller bord og få et fugleperspektiv af hvad de gør. Det kræver lidt mere indsats, men det er det værd.

IMG_6747.jpg

5. Tag billeder af alle detaljerne

Når du fotograferer dine børn, behøver du ikke altid at stå tilbage og fange alle personer i rummet på en gang. Lad dine billeder fortælle en historie ved at tage en blanding af billeder af hele scenen (for at give dine fotos et referencepunkt) samt nærbilleder af de dejlige detaljer (som de små fingre, nye sko eller udtryk af koncentration).

6. Husk at fokusere

Billeder, der er ud af fokus fungerer ikke. Det meste af tiden vil din kameraapp sandsynligvis gøre et ret godt stykke arbejde med at vælge, hvilken del af dit foto der skal være i fokus, men det sker ikke hele tiden. Sig farvel til uskarpe billeder ved manuelt at vælge dit fokuspunkt. I de fleste kameraapps er dette lige så enkelt som at trykke på den del af billedet, du vil have i fokus.

Hvis du tager et nærbillede af dit barn, er det altid et sikkert valg at fokusere på deres øjne. Hvis du tager et billede længere væk, lås fokus på deres ansigter. Hvis hovedmotivet på billedet er noget, som dit barn holder, spiser eller leger med, så fokuser på dette.

7. Digital zoom er noget vrøvl

Et almindeligt kamera bruger optisk zoom. Det er hvor objektivet justeres for at fange en mindre del af en scene, og billedkvaliteten er upåvirket. Smartphones bruger derimod digital zoom. Digital zoom er stort set bare dit kamera, der forstørrer midten af dit billede og beskærer kanterne. Dette betyder, at dit foto få en lav opløsning, blive pixeleret og generelt få dårlig kvalitet. Så brug ikke digital zoom. Brug dine ben og kom tættere på dine børn.

8. Naturlige billeder styrer

Jeg tager mange portrætter af mine børn, men nogle af mine yndlingsbilleder er dem, hvor de ikke er klar over, at de bliver fotograferet. Børn begynder at posere til kameraer i en latterlig ung alder (min ældste udviklede hendes kamerasmil, før hun var tre); så vent indtil de er optaget af noget, de elsker at gøre, før du tager billeder af dem. Dette giver dig den bedste chance for at fange hvem de virkelig er.

 9. Tag mange billeder

Tilbage i filmkameraernes dage måtte hvert foto fremkaldes og betales. Det betød at folk var meget mere selektive i forhold til hvad de fotograferede. Men digitale billeder er helt gratis. Så tag ikke en, tag tyve. Dette øger oddsene ved at fange det rigtige udtryk, posering eller øjeblik. Og du kan altid slette svipserne bagefter.

10. Slet svipserne

Dette bringer mig til, hvad jeg synes er et af de bedste tips, jeg kan give dig. Og det er at slette, slette, slette.

Du behøver ikke 20 næsten identiske billeder af dit barn, der gør det meget søde ting. Det gør du virkelig ikke! Tag endelig mange af dem, men når du er færdig, se omhyggeligt på de billeder, du lige har taget, vælg et par af de bedste og SLET RESTEN så snart du kan.

Det kommer måske ikke naturligt i starten, og du vil sandsynligvis føle, at du sletter dyrebare øjeblikke fra historien. Men jeg lover dig, dit fotogalleri bliver meget bedre og mere interessant som følge heraf. Og ved at gå gennem udvælgelsesprocessen vil du hurtigt lære at identificere, hvad der er et godt billede - hvilket vil hjælpe dig med at lære at tage bedre billeder.

Håber du kan bruge rådene.

Hilsen Christian Thellufsen :-)

 

Comment

Anmeldelse af bryllup på Kokkedal Slotshotel

Comment

Anmeldelse af bryllup på Kokkedal Slotshotel

Den mest romantiske bryllupsfest i Nordjylland

Kokkedal er en fantastisk middelalder borg omgivet af voldgrave og det perfekte sted til et romantisk bryllup i Nordjylland, hvis man ønsker at holde sit bryllup på et slot eller en herregård. Læs her om mine erfaringer som fotograf, hvis I overvejer at holde jeres bryllup her.

Kokkedal slotshotel bryllup

Perfekte rammer til bryllupsfesten for Caroline og Jørgen

I juni 2018 var jeg så heldig at få lov at fotografere Caroline og Jørgens bryllup på Kokkedal Slotshotel. Det blev en fantastisk fest i de smukke omgivelser.

Forberedelser i den smukke bryllupsuite

Dagen startede midt på formiddagen med billeder af forberedelserne hvor Caroline og hendes veninder brugte et par timer på makeup og håropsætning. De havde fået tildelt den fine bryllupsuite, hvor der var plads til alle og et virkeligt flot lys, der gjorde det nemt a få taget nogle fine dokumentarbilleder af forberedelserne. En af veninderne var heldigvis frisør, så hun to alle under kærlig behandling.

brudekjole aalborg
bryllup frisør
brudepiger

Jørgen have overnattet med sine venner på førstesalen, så det var nemt samtidig at gå hen til drengene for at få nogle gode billeder af deres forberedelser også. Det er ellers ikke altid muligt at få begge pars forberedelser fotograferet, men det var rigtig nemt når deres værelser lå så tæt på hinanden.

gom butterfly
gom bryllupsfoto

Vielse i Torslev Kirke

De fleste par der bliver gift på Kokkedal Slotshotel vælger blive viet i den nærliggende Torslev Kirke. Kirken ligger under en kilometer fra slottet. Flere af Caroline og Jørgens gæster havde også overnattet på slottet og valgte at gå den korte tur hen til kirken til vielsen over middag.

Der blev grædt og grinet og sagt højt JA da Caroline og Jørgen fik hinanden :-)

Bryllup torslev kirke
Torslev kirke bryllup

Portrætbilleder mellem smukke, gamle egetræer

Til portrætbillederne efter vielsen var det ikke svært at finde de mest smukke omgivelser tæt på slottet. Det betød at Caroline og Jørgen ikke behøvede at være lang tid væk fra deres gæster, og det er virkelig noget der betyder meget på ens bryllupsdag. Hellere bruge tiden til sin fest en til at transportere sig rundt mellem forskellige steder.

Portrætbillederne blev taget lige bag slottet, mellem smukke gamle egetræer. Caroline havde et stor ønske om at få taget en serie billeder i sort/hvid, der virkelig fremhævede hendes smukke brudekjole med det samme slør som hendes mor blev gift med.

portrætbillede fotograf
bryllupsfotograf nordjylland

Reception i parken

Bryllupsreceptionen blev afholdt i parken med slottet som en smuk baggrund. Vejret var fantastisk og der var god mulighed for at få taget en masse naturlige billeder af familie og venner. En stor del af gæstene kom fra Norge, så der var også mulighed for at få billeder af de smukke norske nationaldragter, som flere af gæsterne bar.

bryllup norsk

Bryllupsfest i historiske omgivelser

Bryllupsfesten blev afholdt i det flotte store festlokale på 1. sal,, hvorfra der er udsigt ud over slottets fine park. Flotte lysekroner og højt til loftet lagde de smukkeste omgivelser til en fantastisk fest.

Nedenstående billede hvor Caroline ømt kysser Jørgen synes jeg særligt fint beskriver den stemning, der herskede hele aftenen.

IMG_0501.jpg
romantisk bryllup Nordjylland

En forrygende fest

Aften blev naturligvis sluttet af med et brag af en dansefest. Da jeg pakkede sammen mæt af oplevelser, og med lidt ømme tæer efter en lang dag, var der stadig rigtig godt gang i festen.

Min anbefaling

Kokkedal Slotshotel er efter min mening et af de allerbedste steder at holde sin bryllupsfest i Nordjylland. Generelt kan man sige at Kokkedal Slotshotel har de perfekte rammer for at holde et romantisk bryllup hvis man ønsker at gøre det på et slot eller en herregård.

Den flotte middelalderborg, de historiske festlokaler og de fantastiske grønne omgivelser er en fantastisk baggrund for brylluppet. Maden er fremragende og servicen er i top. Jeres gæster kan overnatte på slottet, og en evt. reception kan også holdes udenfor i parken. Herudover ligger smuk Torslev Kirke kun en kilometer væk.

Set fra en fotografs synspunkt er Kokkedal Slotshotel også helt perfekt. Der er ingen spildtid til transport, det er nemt at finde smukke omgivelser til portrætbilleder ud over det sædvanlige og de høje lyse lokaler gør at det optimalt også at få taget de smukkeste billeder indendørs

Hvis man ønsker et bryllup ud over det sædvanlige kan jeg kun anbefale Kokkedal Slotshotel!

Bryllup på Kokkedal Slotshotel

Comment

Anmeldelse af bryllup på Scheelsminde i Aalborg

Comment

Anmeldelse af bryllup på Scheelsminde i Aalborg

Scheelsminde er et af Aalborgs mest populære steder at holde bryllup

Som professionel bryllupsfotograf har jeg fotograferet flere bryllupper på Hotel Scheelsminde, der velfortjent et af de mest populære steder at holde sin bryllupsfest i Aalborg.

Der er rigtig mange grunde til stedets popularitet. Kort fortalt har Scheelsminde det hele. Tæt på byen, flotte omgivelser, god mad, fremragende service og mulighed for at lade sine gæster overnatte på hotellet.

Bryllup i grønne omgivelser

Scheelsminde, der oprindeligt er en herregård fra 1808, ligger kun 3 km fra Aalborg centrum og er stadig omkranset af en skøn gammel park. De grønne omgivelser giver festen en helt særlig stemning. Alle lokalerne har udsigt ud over parken. Det giver en smuk baggrund til den store fest. Parken giver også mulighed for at slå telt op på parken, og for holde sin reception på den store plæne, eller på den stor terrasse på første sal med udsigt ud over den flotte gamle have.

Fra en meget varm eftermiddag på terrassen på 1. sal, hvor der er en skøn udsigt over den gamle park

Fra en meget varm eftermiddag på terrassen på 1. sal, hvor der er en skøn udsigt over den gamle park

En glad gom med parken i baggrunden hos Scheelsminde

En glad gom med parken i baggrunden hos Scheelsminde

Planlægningsmæssigt helt optimalt

Tid er noget af mest dyrebare på sin bryllupsdag. Der er ingen der har lyst til at bruge tiden i en bil, når den i stedet kan bruges sammen med sine gæster. Scheelsmindes beliggenhed er helt optimal, når tiden skal udnyttes bedst muligt. Den tætte distance til de fleste af Aalborgs kirker betyder, at man hurtigt kan komme frem til festen, og noget af det bedste er at bryllupsbillederne også kan tages i parken.

De mange gange jeg har fotograferet hos Scheelsminde har brudeparret og jeg altid planlagt at tage portrætbillederne lige efter der er skåret bryllupskage, og der er sat gang i receptionen. Så er gæsterne underholdt med kaffe og kage, mens brudeparret og jeg smutter de 2 minutter ud i parken. Så kan vi hurtigt få taget det mest fantastiske billeder uden at skulle være væk fra gæsterne i lang tid. Helt perfekt!

Den flotte baggrund skaber en perfekt baggrund for detaljebilleder af brudekjolen og buketten

Den flotte baggrund skaber en perfekt baggrund for detaljebilleder af brudekjolen og buketten

Der skal ikke meget til for at få lavet kærlige billeder når omgivelserne er enkle og flotte

Der skal ikke meget til for at få lavet kærlige billeder når omgivelserne er enkle og flotte

Der er mange flotte baggrunde rundt omkring Scheelsminde

Der er mange flotte baggrunde rundt omkring Scheelsminde

Flotte lokaler hos Scheelsminde

Lokalerne hos Scheelsminde er meget velegnede til større bryllupsfester. De store runde borde står pænt fordelt i lokalerne og lokalerne er lyse og moderne. Når middagen er overstået gøres der klar til dans i den ene ende, mens gæsterne kan benytte de foskellige barer, terasser og lokaler.

Der er god plads til bryllupsvalsen

Der er god plads til bryllupsvalsen

Der er også plads til at opstille sin egen photobooth

Der er også plads til at opstille sin egen photobooth

De store runde borde giver mulighed for snak på tværs af selskabet

De store runde borde giver mulighed for snak på tværs af selskabet

Et øjebliks intimitet midt i festen efter en flot tale fra gommen

Et øjebliks intimitet midt i festen efter en flot tale fra gommen

Fremragende service og god mad

Ud over flotte omgivelser betyder maden og servicen selvfølgelig alt. Og her er der virkelig kvalitet at hente hos Scheelsminde. Bare det faktum at stedets a la carte restaurant - Bühlmanns køkken i 2018 fik topkarakterer I Nordjyske siger vel det meste. Det er tydeligt at kvaliteten herfra afspejles i servicen og maden til bryllupsfesterne. Der er kælet for detaljerne i både opdækning og madretter. Scheelsminde har også deres egen konditor til bryllupskagen.

Bordopdækning hos Hotel Scheelsminde i Aalborg
Petit four hos Hotel Scheelsminde i Aalborg
Dessert  hos Hotel Scheelsminde i Aalborg
Hjemmelavet+bryllupskage+hos+Hotel+Scheelsminde+i+Aalborg

Flere stemningsbilleder fra bryllupsfester hos Scheelsminde

Comment

Tre ting I er sikre på hos Thellufsenfoto

Comment

Tre ting I er sikre på hos Thellufsenfoto

På børnenes præmisser

Den største frygt som forælder, når man skal til fotograf, er at børnene vælger nøjagtige den time til at gå i baglås. Du bliver mere og mere anspændt, de begynder at græde, så græder du, så græder jeg og alle går hjem kede af dette.

Men hos mig vil det aldrig ske! Tricket er nemlig at vi sammen lader det foregå på børnenes præmisser. Faktisk foretrækker jeg, at du ikke fortæller børnene hvad de skal gøre. Mine fotograferinger handler om at gå med strømmen. Hvis du bruger hele tiden på at forsøge at få ungerne til at posere pænt, eller tvinge dem til at gøre ting de ikke vil, så ender det normalt galt.

Jeg har en nogenlunde struktur for mine familiefotograferinger, men til slut handler det om at læse stemningen og justere det hele efter det. Den første prioritet er altid at gøre det der gør børnene glade. For glade børn betyder lykkelige forældre, en glad fotograf og naturlige, ærlige minder.

7-9-13 har jeg endnu ikke fotograferet en familie, hvor jeg ikke har kunnet få børnene på min side, og den normale feedback jeg får fra forældre, er "Wow! Det var så meget lettere, end jeg troede, det ville være. "

Fokus på det generte barn

At vinde børnene over på min side er altid tricket til hver session. Jeg vil sige, at 90% af forældre, der kontakter mig, har mindst et barn, som de siger er den ”generte type”. Når jeg hører det, tænker jeg altid at det bliver en sjov udfordring. Nu er nemlig alle de ”generte typer” jo ikke skabt lige og skal derfor håndteres forskelligt. Der er den ”generte type”, der er faktisk bare spiller genert, og der skal ikke meget til for at få ham over på min side. Og så er der de faktiske genert, der har brug for at opbygge tillid og indse, at den skræmmende mærkelige mand, der holder et kæmpe kamera, faktisk er rigtig venlig og sjov.

Også nemt for forældrene

Som jeg nævnte tidligere, er den hyppigste kommentar, jeg får ved afslutningen af mine fotograferinger, "Wow! Det var så meget lettere, end jeg troede, det ville være.".Især fra fædrene. Jeg tror tit, at de tænker, at det kommer til at være en time hvor de skal lave vildt pinlige poseringer. Så når det kommer til slutningen af fotograferingen, er det faktisk ofte dem, der fortæller mig, at det var let og afslappet.

Jeg vil altid gerne sørge for, at det er lige så sjovt og nemt for forældrene, som jeg gør for børnene. Fordi det sidste jeg vil have, er de billeder vi sammen tager, vil minde dig om hvor stresset det var at været til fotograf. Familiebilleder skal udløse minder om de gode tider. Og jeg kan love, at en familiefotografering hos Thellufsenfoto altid vil være en god tid.

familie fotograf aabybro
baby far fotograf

Comment

Luksusindramning hos Thellufsenfoto

Comment

Luksusindramning hos Thellufsenfoto

Indramning i gallerikvalitet

Efter min ydmyge mening kan det ikke betale sig at få taget kvalitetsbilleder hos en professionel fotograf og så ikke få billederne fremkaldt og indrammet i den kvalitet som de flotte billeder fortjener. Jeg mener kort fortalt at dine dyrebareste minder kræver den bedste kvalitet lige fra fotograferingen til de hænger smukt indrammet på din væg.

Og hvis der er noget jeg elsker så er det at levere den bedste kvalitet til mine kunder. Et billede der passer til jeres hjem og som udstråler den kvalitet I er gået efter hos en professionel fotograf.

Jeg har fundet den bedste leverandør

Der findes 100’vis af steder man kan få fremkaldt og indrammet sine fotografier idag. Efter lang tids søgning har jeg fundet et sted, der går lige så meget op i kvalitet som jeg gør.

Jeg er derfor stolt over at kunne tilbyde mine kunder en luksusindramning i massiv eg i natur, hvid, sort eller brun. Billederne trykkes på kvalitetspapir i gallerikvalitet og monteres bag refleksfrit glas.

Fordi jeg synes at dine minder fortjener det bedste, så de kan nydes de næste mange år og måske gå i arv til næste generation?

Nedenfor kan du se et par eksempler til nogle kunder, som jeg også har valgt at kunne vise i mit studie.

fotoprint kvalitet


Comment

Produktbilleder for Hasenjagd

Comment

Produktbilleder for Hasenjagd

Hasenjagd laver kvalitetsstrømper til cykelentusiasten. De spurgte mig om jeg ikke ville tage billeder til deres nye hjemmside. Vi fik tage en række flotte, enkle produktbilleder og lidt billeder fra sessionen, som de kunne bruge til sociale medier. Held og lykke med salget drenge!!

Produktbilleder Hasenjagd

Comment

Portrætbilleder med kant

Comment

Portrætbilleder med kant

Portrætbilleder er så meget andet end at kigge ind i kameret og sige “appelsiiin”. Emma skulle bruge billeder med kant til brug for sine ansøgninger som skuespiller. Vi fik det passet ind i hendes kalender, og fandt en aften, hvor vi havde god tid til at finde de rigtige udtryk til hende. Held og lykke med karrieren Emma!


Comment

Fokus på at få fremkaldt dine minder!

Comment

Fokus på at få fremkaldt dine minder!

Vi glædes ved flotte billeder på en væg, ikke ved billeder der ligger på en harddisk.

I fortjener at jeres billeder bliver fremkaldt professionelt, og at I får ordentlig vejledning I hvad der passer bedst til dit hjem.

Jeg hjælper jer indtil I har smukke billeder på jeres væg!

1) Inden fotograferingen modtager I et kort spørgeskema, så jeg er sikker på at kunne rådgive jer så godt som muligt.

2) Vi mødes til fotografering, og vi får taget super flotte billeder af jer. Jeg lover jeg får alle til at grine!

3) Efter fotograferingen kontakter jeg jer, og giver jer gratis hjælp til design af jeres væggalleri i jeres hjem.

4) Jeg bestiller og leverer jeres produkter til jer.

Nemmere kan det ikke blive! Læs mere her .

familiefotografering
væggalleri portrætter


Comment

Familien Engsig

Comment

Familien Engsig

snapshot (4) kopier.jpg

Familien Engsig inviterede mig hjem til dem til fotografering i Hasseris i Aalborg. De skulle flytte fra deres hjem, og ønskede at få bevaret minder fra hvor deres børn var vokset op. Vi fik taget hyggelige, personlige billeder fra deres dejlige hus og smukke gamle have.

Jeg lavede en række eksempler på hvordan deres væggalleri kunne komme til at se ud i deres nye hjem.

Comment