En af de vigtigste ting at overveje til jeres bryllup er jeres tidsplan.

Hvordan når I alle de skønne ting har planlagt uden det bliver en dag med stress for jer?

Lad mig give jer mine bedste råd og et par tommelfingerregler til hvor lang tid de forskellige dele af et bryllup typisk tager.

Lad os starte fra vielsen.

En normal vielse tager ca. 35-45 min. Efter vielsen vil der ca. være lykkeønskninger, riskast m.m. i 15-20 min. Så I skal regne med at I er klar til at tage fra kirken ca. 1 time efter vielsen starter.

Herefter tænker mange, at det er en god ide at tage portrætbilleder. Men hvad så med jeres gæster. De er kaffetørstige og måske også sultne. Jeg vil derfor istedet anbefale at I skærer kagen og venter med jeres portrætfotografering.

Råd nr. 1

Mit første gode råd er derfor at skære bryllupskage og sætte gang i receptionen inden I får taget jeres portrætbilleder. Så er jeres gæster underholdt, mens I har tid til at få taget nogle flotte portrætbilleder.

2U0A9667.jpg

Angående jeres portrætbilleder, så er her et par ting I skal overveje.

Er det nødvendigt at køre langt for at tage jeres portrætbilleder? Typisk kan man nemlig altid finde rigtig fine steder til jeres billeder lige i nærheden. Jeg har taget de mest fantastiske billeder lige op af en grim parkeringsplads.Så længe, der er en flot baggrund, noget flot lys og jeres kærlighed, så behøver man ikke køre langt. Det handler jo allermest om at I har tid med jeres gæster. Generelt skal I regne med minimum 45 min til jeres portrætbilleder. Man skal jo lige igang, og det er godt at få så meget variation i billederne som muligt - især hvis I planlægger at få lavet et flot album med jeres billeder. 

Råd nr. 2

Mit andet gode råd er derfor, at se om I kan finde et sted til jeres portrætbilleder tæt på receptionen, så I ikke skal bruge tid på kørsel og kan hurtigt komme tilbage til jeres gæster.

bryllupsfotograf aalborg

Efter receptionen er det næste, der typisk vil ske til jeres bryllup, at I skal have velkomstdrink og gå til bords. Ønsker I et fællesbillede er det et godt tidspunkt at få det taget lige inden gæsterne går til bords. Så er alle alligevel samlet, og det er nemt hurtigt at få taget et flot billede med alle gæsterne på.

Råd nr. 3

Mit tredje gode råd er derfor at få taget jeres fællesbillede lige inden I går til bords, hvor alle gæsterne alligevel er samlet.

IMG_0291.jpg

Typisk vil I være klar til at gå til bords kl. 18. Og nu afhænger tidsplanen i høj grad af jeres toastmaster. Toastmasteren vil nu styre alle indslagene og koordinere pauser m.v. En forventningsafstemning med jeres toastmaster er dog altid en god ide. Hvor mange indslag ønsker I til jeres bryllup? Hvor stram skal tidsplanen være?

Jeg ved det kan være rigtig svært, for der er tit mange der gerne vil holde taler, lave indslag m.v. Det er dog vigtigt I overvejer om det måske vil være bedre at skrue en smule ned for antallet af indslag, og istedet fokusere på, at der også er god tid til at bare at holde fest og få snakket sammen.

Råd nr. 4

Mit fjerde råd er derfor at lave en forventningsafstemning med jeres toastmaster og følge jeres mavefornemmelse ift. hvor mange indslag I synes er passende i løbet af aftenen. 

bryllup utzon aalborg

I bør også overveje om I vil have taget et enkelt billede udenfor i løbet af aftenen. Lyset er typisk rigtig flot i skumringen og man kan få nogle flotte dramatiske billeder. Samtidig er det også rart lige at få en pause fra middagen, hvor det bare i 5 min er jer sammen. Tag jer lige tid til at trække vejret og give hinanden et stort kys.

Råd nr. 5

Mit femte råd er derfor at prioritere et par hurtige billeder udenfor inden solen går helt ned. Det kan blive super flotte billeder til jeres album.

bryllup solnedgang

Så kom vi igennem mine erfaringer og gode råd til planlægningen af jeres bryllup og hvordan I bedst sikrer jer en tidsplan, der passer til jeres fest og jeres ønsker.

Hvis du har spørgsmål eller vil have flere gode råd, så er du meget velkommen til at skrive til mig.

 

Med venlig hilsen

Christian Thellufsen


Comment