Nu vil jeg give dig nogle tips til hvordan du kan få mere liv i dine billeder.

Min erfaring som professionel portrætfotograf er at det altid giver bedre billeder, når der er  action og bevægelse i billederne.

Typisk kan familiebileder  blive en smule kedelige, hvis man bare siger "stil jer lige sammen og smil til mig.

Nedenfor er der to billeder af den skønne Panduro-familie. I det første billede blev der sagt "smil til mig" I det andet lavede vi en gang kluddermor. Jeg ved godt hvad for et jeg bedst kan lide, og det var familien heller ikke selv i tvivl om.

familieportræt med grin

Det samme er tilfældet her. I det første billede sad familien tæt sammen fra starten, mens børnene i det andet billede skulle løbe hen og give deres mor og far et stort knus.

fotograf familie naturlig
familie foto nordjylland

Og det samme her. Kan du gætte hvad jeg sagde her? Nemlig. Her skulle børnene blive liggende og de voksne skulle løbe over og lægge sig oven på dem. Det gav skrig, grin og et super godt billede.

Generelt tror jeg at man gerne vil mindes ens familie som man virkelig er, og man vil gerne mindes de skønne knus og de dejlige grin.

Prøve det selv næste gang du skal fotografere din familie. Sæt en af forældrene på jorden og bed ungerne løbe hen og give et stort knus. Og hvis I mangler en til at holde kameraet, så I alle sammen kan være på billedet, kan I jo altid kontakte mig :-)

Jeg håber du kan bruge rådene.

Hilsen Christian

Comment