Børn luftguitar
 
 

Tre ting I er sikre på hos Thellufsenfoto

På børnenes præmisser

Den største frygt som forælder, når man skal til fotograf, er at børnene vælger nøjagtige den time til at gå i baglås. Du bliver mere og mere anspændt, de begynder at græde, så græder du, så græder jeg og alle går hjem kede af dette.

Men hos mig vil det aldrig ske! Tricket er nemlig at vi sammen lader det foregå på børnenes præmisser. Faktisk foretrækker jeg, at du ikke fortæller børnene hvad de skal gøre. Mine fotograferinger handler om at gå med strømmen. Hvis du bruger hele tiden på at forsøge at få ungerne til at posere pænt, eller tvinge dem til at gøre ting de ikke vil, så ender det normalt galt.

Jeg har en nogenlunde struktur for mine familiefotograferinger, men til slut handler det om at læse stemningen og justere det hele efter det. Den første prioritet er altid at gøre det der gør børnene glade. For glade børn betyder lykkelige forældre, en glad fotograf og naturlige, ærlige minder.

7-9-13 har jeg endnu ikke fotograferet en familie, hvor jeg ikke har kunnet få børnene på min side, og den normale feedback jeg får fra forældre, er "Wow! Det var så meget lettere, end jeg troede, det ville være. "

Fokus på det generte barn

At vinde børnene over på min side er altid tricket til hver session. Jeg vil sige, at 90% af forældre, der kontakter mig, har mindst et barn, som de siger er den ”generte type”. Når jeg hører det, tænker jeg altid at det bliver en sjov udfordring. Nu er nemlig alle de ”generte typer” jo ikke skabt lige og skal derfor håndteres forskelligt. Der er den ”generte type”, der er faktisk bare spiller genert, og der skal ikke meget til for at få ham over på min side. Og så er der de faktiske genert, der har brug for at opbygge tillid og indse, at den skræmmende mærkelige mand, der holder et kæmpe kamera, faktisk er rigtig venlig og sjov.

Også nemt for forældrene

Som jeg nævnte tidligere, er den hyppigste kommentar, jeg får ved afslutningen af mine fotograferinger, "Wow! Det var så meget lettere, end jeg troede, det ville være.".Især fra fædrene. Jeg tror tit, at de tænker, at det kommer til at være en time hvor de skal lave vildt pinlige poseringer. Så når det kommer til slutningen af fotograferingen, er det faktisk ofte dem, der fortæller mig, at det var let og afslappet.

Jeg vil altid gerne sørge for, at det er lige så sjovt og nemt for forældrene, som jeg gør for børnene. Fordi det sidste jeg vil have, er de billeder vi sammen tager, vil minde dig om hvor stresset det var at været til fotograf. Familiebilleder skal udløse minder om de gode tider. Og jeg kan love, at en familiefotografering hos Thellufsenfoto altid vil være en god tid.

Stærk far
Familie baby fotografering
Søskendekærlighed